Just like those stupid books you read.

Jag twittrade om att jag hade lite skrivkramp, så en vän föreslog att jag skulle skriva lite fanfiction. Det tyckte jag lät väldigt prestigelöst (och dessutom skulle jag aldrig låta någon läsa) och bra. Så jag funderade lite. Vad är jag ett fan av? Efter cirka två sekunder sök Jarvis Cocker upp i mitt huvud.

Så jag började skriva en fanfiction om Jarvis. Ja, det är sant. Efter tre rader handlade den om sex. Och nej, ni kommer ALDRIG att få läsa den. Den är förmodligen den töntigaste som någonsin skrivits. Känner dock att harlequinförfattare vore ett jobb för mig.

"Deras ögon möttes, hans från scenen och hennes från publikhavet, och genast visste de att deras underliv skulle möas i extas..." HAHAHA. Extra mumsigt med könsrollerna där också. Jag spyr. Och nej, det där var INTE ett citat från min så kallade fanfic som ni aldrig kommer att få läsa.

Tack och hej, med vänlig hälsning från popsnusktanten.

Känner ni mitt hjärta i era handflator?

En period förra vintern var jag lite jätteledsen hela tiden. Då fanns det ingen musik jag ville lyssna på. Jag var bara apatisk. Det var illa.

Just nu mår jag inte heller helt bra, men jag har åtminstone musiklust. Det är så jävla värt. Någonting.

Språkbarriär much?

När man skriver om tweepop på engelska använder man mer ofta än sällan uttrycket "jangly guitars". Och även om jag vet exakt vad som menas med det finner jag det svårt att komma på en svensk översättning som känns adekvat. Det bästa jag kommit på hittills är "tingliga". Tingliga gitarrer. Om det ordet inte finns redan och betyder något helt annat, förstås.

Det här känns på riktigt som ett problem. Vad ska man säga? Svenska språket är rikt, att påstå annat är bara larvigt, så det är inte som att vi saknar förutsättningar att uttrycka det vi vill. Det finns säkert ett ord eller uttryck som beskriver det där gitarrsoundet helt klockrent. Om jag bara kunde hitta det skulle mitt liv bli mycket mer njutbart.

RSS 2.0